Great Golf Travel - Åsögatan 154 C, 116 32 Stockholm - Telefon: 08 559 23 280, Sweden (+46) - E-post: info@greatgolf.se Hem


RESMÅL ERBJUDANDEN INFORMATION OM GREAT GOLF KONTAKTA OSS NYHETSBREV
TURKIET - ISTANBUL HOTELL  

ISTANBUL - STADEN DÄR TVÅ VÄRLDSDELAR MÖTS
Istanbul är Turkiet största stad med ca 15 miljoner invånare. Staden är belägen på bägge sidor av bosporensundet som skiljer Europa från Asien. Istanbuls officiella namn var fram till 1926 Konstantinopel och var landets huvudstad fram till 1923 då Ankara tog dess plats i samband med grundandet av republiken Turkiet. Istanbul är dock fortfarande Turkiets kulturella och ekonomiska centrum. För oss nordbor var staden också känd som Miklagård under vikingatiden. Istanbul har många kända historiska monument och är klassad av UNESCO som ett världsarv. Här finns rester av den konstantinopolitanska hippodromen som anlades för att efterlikna Rom. Andra sevärdheter är bland annat sultanens palats Topkapi, Aya Sofya och Blå Moskén som egentligen heter Sultan Ahmed-moskén efter sultan Ahmed. Blå moskén kallas den eftersom den är klädd i blått kakel.

Istanbul är en sjudande metropol med shopping av världsklass och runt taksimtorget vibrerar nöjeslivet. Det turkiska köket är känt för sina många välsmakande specialiteter av lamm och fisk. Här kan du testa det klassiska "turkiska badet", besöka den stora basaren med över 5000 butiker eller varför inte ta en båttur på vackra Bosporen.

Cirka 90 km från Istanbul stadskärna och endast 74 km från Ataturk flygplats ligger Klassis Golf & Country Club. En underbar golfanläggning med två högklassiga hotell och en golfbana av mästerskapsklass. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi arrangerar golfresor till England, Irland, Skottland, Spanien och Turkiet
Great Golf Travel 2006 ®

 

AKTUELLT